Sinds 2011 organiseren wij ieder jaar Bierfestival Groningen. In 2018 organiseren wij alweer de achtste editie van dit prachtige festival. In 2011, toen Groningen de hoofdstad van de smaak was zijn we tijdens de eerste editie begonnen met de amateurbrouwwedstrijden. We daagden amateurbrouwers uit om een biertje te brouwen met zoveel mogelijk streekproducten. Nu worden er tijdens het Bierfestival Groningen diverse wedstrijden georganiseerd. Onder andere voor amateurbrouwers, maar ook voor professionele brouwers. Daarnaast organiseren we ieder jaar een bier- en spijswedstrijd waarbij horeca zaken uitgedaagd worden een zo goed mogelijke bier en spijs combinatie te presenteren.  Sinds de editie van 2017 zijn we uitgebreid en hebben we de donderdagavond als sessie toegevoegd. Ook dit jaar zal er weer op de woensdagavond een prachtig diner georganiseerd worden en zullen de donderdagavond, vrijdagavond, zaterdagmiddag en de zaterdagavond weer in het teken staan van het proeven van verschillende bieren van de regionale, nationale, en internationale brouwerijen.

Het doel van Bierfestival Groningen is het promoten van duurzaam bier. Door middel van het gebruik van streekproducten zoals hop, gerst en tarwe kan er op een duurzame manier gebrouwen worden. We streven er dan ook naar dat de brouwerijen in het Noorden van Nederland binnen nu en twee jaar alleen maar gebruik zullen maken van streekproducten. We stimuleren het rechtstreekse contact met de boeren en kwekers en het creëren van korte lijnen.