Woensdag 15, donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 april 2020
Woensdag 15, donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 april 2020

Prachtige locatie

 

Ook dit jaar zal het Bierfestival Groningen weer plaatsvinden in de prachtige Martinikerk. Het Bierfestival vindt plaats op 15, 16, 17 en 18 april 2020.

Bierdiner

 

Op woensdag 15 april 2020 zal het Bierdiner weer plaatsvinden. Houd de site in de gaten voor meer informatie.

Wedstrijden

Ook dit jaar zullen er verschillende wedstrijden plaatsvinden. Waaronder brouwwedstrijden en de bier- en spijswedstrijd.

Masterclasses

Tijdens Bierfestival Groningen worden er verschillende masterclasses gegeven waar jij bij kan zijn! Deze masterclasses gaan over verschillende onderwerpen in de bierbrouwerij industrie die zowel interessant zijn voor ondernemers als particulieren. Tijdens de negende editie van Bierfestival Groningen werden de volgende masterclasses gegeven:

Masterclass Haal het beste uit je bier
Datum: Donderdag 4 april 2019
Tijdstip: 19.30 uur – 20.15 uur
Ticket: €25,00 inclusief entree voor Bierfestival Groningen op donderdag 4 april

Hoe jouw bier smaakt bepaal je (deels) zelf. Pepijn van der Waa (NK Biersommelier) vertelt over de invloed van glaswerk, schenktechnieken en temperatuur op je bier-proef-ervaring. Hoe ga je op een goede manier om met bier? Hoe serveer je bier zodat het mooi tot zijn recht komt? En is er ook nog zoiets als de ‘X-factor’ die ervoor zorgt dat bier lekker smaakt?

Elk bier heeft bepaalde kenmerken en smaken die je graag wilt laten uitblinken. Dat de schenktemperatuur hierin verschil maakt is voor sommigen al duidelijk, maar in welke mate heeft bijvoorbeeld het type glaswerk effect op de smaak van bier? En wat doet schuim op het bier en koolzuur met de smaakervaring?
Nederlands’ 1e Kampioen Biersommelier Pepijn van der Waa geeft in een korte masterclass inzichten en bruikbare handvatten. Met andere woorden; hartstikke leuke en leerzame tips & tricks waar je wat aan hebt.We proeven een variatie aan bieren en je leert hoe je het ‘onderste uit het glas’ haalt.Deze masterclass is zeer geschikt en leerzaam voor fervente fijnproevers en liefhebbers!

Masterclass Nieuwe Europese Trappistenbieren
Datum: Donderdag 4 april 2019
Tijdstip: 20.30 uur – 21.15 uur 
Ticket: €25,00 inclusief entree voor Bierfestival Groningen op donderdag 4 april

Henri Reuchlin, eigenaar van BIERburo en coördinator & medeoprichter van StiBon Bieropleidingen, komt op donderdag 4 april een masterclass geven over trappistenbier. Tijdens deze masterclass worden er vijf verschillende trappistenbieren gepresenteerd, waaronder het nieuwe trappistenbier Tynt Meadow (UK), Mount Saint Bernard (UK), de Tripel en Blond van Tre Fontane (I) en van Nederlandse bodem de Zundert 10. Al deze bieren mogen natuurlijk geproefd worden plus nog een verassing van Henri!

Exclusieve rondleiding
Datum: Donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019
Tijdstip: Donderdag 19.15 uur – 20.00 uur & Vrijdag en zaterdag 20.15 uur – 21.00 uur
Ticket:
€25,00 inclusief entree voor Bierfestival Groningen voor de desbetreffende sessie

De Britse internationale biersommelier en journaliste, Melissa Cole, komt tijdens Bierfestival Groningen een exclusieve rondleiding geven door de Martinikerk. Tijdens de rondleiding worden er drie verschillende bieren geproefd waar zij meer uitleg over zal geven.

Masterclass VIP met internationale biersommelier en rondvaart
Datum: 
Vrijdag 5 (UITVERKOCHT) en zaterdag 6 april 2019
Tijdstip: 17.30 uur – 19.30 uur
Ticket: €32,50 inclusief entree voor Bierfestival Groningen voor de desbetreffende sessie

Internationale biersommelier en eigenaar van Mey Tours & Beers, Yu Mey Kwee, laat jou tijdens de negende editie van Bierfestival Groningen kennis maken met al het moois wat speciaalbier te bieden heeft. Beginnend met een rondvaart met een bier- en spijsproeverij om vervolgens verder te gaan met een tour door de kerk waar nog drie verschillende bieren geproefd zullen worden. Kortom deze masterclass is een prachtig begin van jouw ontdekkingstocht van de wereld van speciaalbier.

Masterclass Barrel Aged bier en bier op blik
Datum: Zaterdag 6 april 2019 (UITVERKOCHT)
Tijdstip: 16.00 uur – 16.45 uur
Ticket: €25,00 inclusief entree voor Bierfestival Groningen voor zaterdagmiddag 6 april

Pim Zomerdijk, medeoprichter en eigenaar van Brouwerij de Moersleutel, komt tijdens Bierfestival Groningen 2019 alles uitleggen over Barrel Aged bieren en de innovatie van het afvullen op blik. Deze twee onderwerpen zijn niet meer weg te denken in de speciaalbier wereld en Pim legt de mogelijkheden en voordelen uit. Tijdens de masterclass zullen er ook parels uit blik en uit de Barrel Aged collectie van deze vooruitstrevende brouwerij geproefd worden.