Woensdag 3, donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019
Woensdag 3, donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019

Prachtige locatie

 

Ook dit jaar zal het Bierfestival Groningen weer plaatsvinden in de prachtige Martinikerk. Het Bierfestival vindt plaats op 3, 4, 5 en 6 april 2019.

Bierdiner

 

Op woensdag 3 april 2019 zal het Bierdiner weer plaatsvinden. Houd de site in de gaten voor meer informatie.

Wedstrijden

Ook dit jaar zullen er verschillende wedstrijden plaatsvinden. Waaronder brouwwedstrijden en de bier- en spijswedstrijd.

Masterclasses

Tijdens Bierfestival Groningen worden er verschillende masterclasses gegeven waar jij bij kan zijn! Deze masterclasses gaan over verschillende onderwerpen in de bierbrouwerij industrie die zowel interessant zijn voor ondernemers als particulieren. Tijdens de negende editie van Bierfestival Groningen worden de volgende masterclasses gegeven:

Masterclass Trappistenbier
Datum: Donderdag 4 april 2019
Tijdstip: 20.30 uur – 21.15 uur 
Ticket: €25,00 inclusief entree voor Bierfestival Groningen op donderdag 4 april

Henri Reuchlin, eigenaar van BIERburo en coördinator & medeoprichter van StiBon Bieropleidingen, komt op donderdag 4 april een masterclass geven over trappistenbier. Tijdens deze masterclass worden er drie verschillende trappistenbieren gepresenteerd, waaronder het nieuwe trappistenbier Tynt Meadow, en deze mogen natuurlijk ook geproefd worden!

Exclusieve rondleiding
Datum: Donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019
Tijdstip: Donderdag 19.15 uur – 20.00 uur & Vrijdag en zaterdag 20.15 uur – 21.00 uur
Ticket:
€25,00 inclusief entree voor Bierfestival Groningen voor de desbetreffende sessie

De Britse internationale biersommelier en journaliste, Melissa Cole, komt tijdens Bierfestivl Groningen een exclusieve rondleiding geven door de Martinikerk. Tijdens de rondleiding worden er drie verschillende bieren geproefd waar zij meer uitleg over zal geven.

Masterclass VIP met internationale biersommelier en rondvaart
Datum: 
Vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019
Tijdstip: 17.30 uur – 19.30 uur
Ticket: €32,50 inclusief entree voor Bierfestival Groningen voor de desbetreffende sessie

Internationale biersommelier en eigenaar van Mey Tours & Beers, Yu Mey Kwee, laat jou tijdens de negende editie van Bierfestival Groningen kennis maken met al het moois wat speciaalbier te bieden heeft. Beginnend met een rondvaart met een bier- en spijsproeverij om vervolgens verder te gaan met een tour door de kerk waar nog drie verschillende bieren geproefd zullen worden. Kortom deze masterclass is een prachtig begin van jouw ontdekkingstocht van de wereld van speciaalbier.

Masterclass Barrel Aged bier en bier op blik
Datum: Zaterdag 6 april 2019
Tijdstip: 16.00 uur – 16.45 uur
Ticket: €25,00 inclusief entree voor Bierfestival Groningen voor zaterdagmiddag 6 april

Pim Zomerdijk, medeoprichter en eigenaar van Brouwerij de Moersleutel, komt tijdens Bierfestival Groningen 2019 alles uitleggen over Barrel Aged bieren en de innovatie van het afvullen op blik. Deze twee onderwerpen zijn niet meer weg te denken in de speciaalbier wereld en Pim legt de mogelijkheden en voordelen uit. Tijdens de masterclass zullen er ook parels uit blik en uit de Barrel Aged collectie van deze vooruitstrevende brouwerij geproefd worden.