Woensdag 3, donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019
Woensdag 3, donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019

Prachtige locatie

 

Ook dit jaar zal het Bierfestival Groningen weer plaatsvinden in de prachtige Martinikerk. Het Bierfestival vindt plaats op 3, 4, 5 en 6 april 2019.

Bierdiner

 

Op woensdag 3 april 2019 zal het Bierdiner weer plaatsvinden. Houd de site in de gaten voor meer informatie.

Wedstrijden

Ook dit jaar zullen er verschillende wedstrijden plaatsvinden. Waaronder brouwwedstrijden en de bier- en spijswedstrijd.

Bierdiner 2018

Wil jij een avond genieten van heerlijke gerechten en bijpassende bieren? Haal dan nu je kaarten voor hét bierdiner, welke plaatsvindt op woensdag 11 april 2018. De inloop is tussen 18.30 uur en 19.00 uur, vanaf 19.00 uur start het diner. Dit wordt een heerlijke avond met bieren uit het Noorden. De streekgerechten zijn samengesteld in nauwe samenwerking tussen biersommelier Arvid Bergström, vijf Groningse horecagelegenheden en kok Johnny Drent. Het bierdiner zal gehost worden door biersommeliers Melissa Cole en Fiona de Lange.

Daarnaast zal er aan tafel uitleg gegeven worden over de bieren en de gerechten door lokale en (inter)nationale biersommeliers als Jet van de Griendt, Frank Tapper, Alain Schepers, Kim Lentjes, Martijn Vissering, Pieter Grijpstra, Peter Torenbosch, Jurjen Verver en biersommelier en meesterschenker Felix Huisken.

Dit diner wordt verzorgd door Restaurant Voilà, Block & Barrels, Progress Events, Beer& en Steakhouse André Dokter, onder leiding van Johnny Drent van Food Court Makro Groningen!

Terugblik 2017

”Grootste bierdiner wederom in Martinikerk Groningen” 

Bierfestival Groningen presenteerde op woensdag 19 april 2017 het grootste bierdiner van Nederland met streekbieren en streekproducten. Sterker nog, de organisatie is van mening dat dit bierdiner uniek is vanwege zijn duurzaamheid en nog nooit is georganiseerd in Europa of zelfs wereldwijd. In de Martinikerk in Groningen wordt de tafel gedekt voor ruim 600 bourgondisch ingestelde bierliefhebbers. Op het menu staan eerlijke streekproducten en bijpassende, met passie gebrouwen speciaalbieren uit het Noorden. Cateringbedrijf ‘De Smaak van het Noorden’ en Progress Events hebben dit grootse bierdiner ter uitvoering gebracht.

Ook dit jaar waren de biersommeliers Melissa Cole (UK) en Fiona de Lange (NL) aanwezig. Zij zorgden opnieuw voor de presentatie en begeleiding van de bier- en spijscombinaties, ondersteund door Groningse biersommeliers. Het diner werd georganiseerd vanuit de gedachte van Dutch Cuisine door Albert Kooy in samenwerking met een denktank. Deze denktank bestond uit horecabedrijven uit de stad en provincie Groningen, waaronder de met een Michelin Ster bekroonde Herberg ‘Onder de Linden’, Holland Casino, Robuust, de Stadstuin, ’t Zwarte Schaap, Louis XV en El Txoko. Daarnaast dachten lokale brouwers, culinair expert bij Hooghoudt Laurens Speek en verschillende chef-koks van groothandels mee. Doelstelling hierbij was het laten groeien van het gebruik van streekproducten in het noorden en het ontdekken van nieuwe bier- en spijscombinaties.