Brouwwedstrijden

Brouwwedstrijden voor professionele brouwers

In 2017 worden er weer twee brouwwedstrijden georganiseerd voor professionele brouwers. U kunt zich aanmelden voor de wedstrijd voor ‘Beste en Lekkerste Tripel’ en/of voor de wedstrijd ‘Beste en Lekkerste Session’. De bieren voor de ’Beste en lekkerste Tripel’ en ‘Beste en Lekkerste Session’ worden gekeurd door een professionele vakjury. De bieren voor de wedstrijd worden door de jury getest op de technische kenmerken. De volgende technische kenmerken worden getest:

 • Begin SG;
 • De SVG;
 • Het alcoholpercentage;
 • De kleur;
 • De bitterheid;
 • En het koolzuurgehalte (Tripel)
   De inzender mag wijzigingen aanbrengen aan de originele omschrijving van het bier. Echter moeten aangebrachte wijzigingen wel een toevoeging zijn aan het type. Met andere woorden, het moet herkenbaar als een Tripel en Session blijven. Op zaterdagmiddag 22 april wordt de winnaar bekend gemaakt. Voor vragen en opgave kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

   Brouwwedstrijd voor amateurbrouwers

   Ook in 2017 wordt er wederom een brouwwedstrijd voor amateurbrouwers georganiseerd. Dit jaar wordt er gestreden om het beste 'Session' bier. De bieren voor de beste 'Session' worden gekeurd door een professionele vakjury. Op zaterdagmiddag 22 april wordt de winnaar bekend gemaakt. Een inschrijfformulier, logboekformulier en omschrijving worden opgestuurd bij opgave via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Het beste bier(proef)glas voor brouwers, fijnproevers en bierliefhebbers

   De bieren van de brouwwedstijden tijdens het Bierfestival Groningen worden getest door gebruik te maken van het bierglas AnDer 1.0. Hieronder volgt de informatie over het proefglas van de makers André Köppen en Derek Walsh in samenwerking met Royal Leerdam. De gebalanceerde vorm van het glas accentueert het schuim, de aroma’s en de smaken. De aangebrachte mousseerpunten zorgen voor sprankelend bier met een mooie schuimkraag en een mooie geurontwikkeling. Het glas is geschikt voor proeverijen, maar ook voor alledaags biergenot.

   Vele jaren zijn bierconsultant Derek Walsh en biersommelier André Köppen op zoek geweest naar het ideale glas om bier te ruiken, te beoordelen en te drinken. In samenwerking met Royal Leerdam ontwierpen de bierprofessionals een perfect bier(proef)glas voor het optimaal drinken en proeven van de verschillende biersoorten.
   Na vele testen waren Derek Walsh en André Köppen niet in staat om een glas te vinden die het bier optimaal beoordeeld op kleur, helderheid, schuim en smaak. Dit gaf hen aanleiding om contact op te nemen met Royal Leerdam. Na maanden van ontwerpen, testen en het optimaliseren is het AnDer 1.0 bierglas ontstaan.
   Check de video op  https://www.youtube.com/watch?v=gs5xiTDAjUo