Woensdag 3, donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019
Woensdag 3, donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019

Prachtige locatie

 

Ook dit jaar zal het Bierfestival Groningen weer plaatsvinden in de prachtige Martinikerk. Het Bierfestival vindt plaats op 3, 4, 5 en 6 april 2019.

Bierdiner

 

Op woensdag 3 april 2019 zal het Bierdiner weer plaatsvinden. Houd de site in de gaten voor meer informatie.

Wedstrijden

Ook dit jaar zullen er verschillende wedstrijden plaatsvinden. Waaronder brouwwedstrijden en de bier- en spijswedstrijd.

Bier- en spijswedstrijd

Er wordt steeds meer gedaan met bier- en spijscombinaties. Bier bevat immers alle basissmaken die ook in eten voorkomen. Bier heeft een veel grotere bandbreedte dan wijn als het om smaak gaat. Dat biedt kansen voor restaurants en eetcafés. Er bestaan al eeuwen vele prachtige gerechten in combinatie met bier, echter zijn er nog tal van andere combinaties op te noemen die creatieve geesten kunnen bedenken.

Tijdens Bierfestival Groningen zullen weer diverse hapjes worden aangeboden door verschillende restaurants. Zo kunnen bezoekers een aantal combinaties tussen bier en spijs proeven. Daarnaast wordt er voor de zevende keer een bier- en spijswedstrijd georganiseerd op zaterdag 14 april. Net als voorgaande jaren zullen verschillende horecabedrijven uit heel Nederland de kans krijgen om de lekkerste en meest verrassende bier- & spijscombinatie te presenteren aan een ervaren jury.

Brouwwedstrijden

Er zullen diverse brouwwedstrijden georganiseerd worden voor Bierfestival Groningen 2018. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Masterclasses

Bierdiner

Wil jij een avond genieten van heerlijke gerechten en bijpassende bieren? Haal dan nu je kaarten voor hét bierdiner, welke plaatsvindt op woensdag 11 april 2018. De inloop is tussen 18.30 uur en 19.00 uur, vanaf 19.00 uur start het diner. Dit wordt een heerlijke avond met bieren uit het Noorden. De streekgerechten zijn samengesteld in nauwe samenwerking tussen biersommelier Arvid Bergström, vijf Groningse horecagelegenheden en kok Johnny Drent. Het bierdiner zal gehost worden door biersommeliers Melissa Cole en Fiona de Lange.

Daarnaast zal er aan tafel uitleg gegeven worden over de bieren en de gerechten door lokale en (inter)nationale biersommeliers als Jet van de Griendt, Frank Tapper, Alain Schepers, Ivo Thijssen, Martijn Vissering, Pieter Grijpstra, Peter Torenbosch, Jurjen Verver en biersommelier en meesterschenker Felix Huisken.

Dit diner wordt verzorgd door Restaurant VoilàBlock & BarrelsProgress EventsBeer& en Steakhouse André Dokter, onder leiding van Johnny Drent van Food Court Makro Groningen!

Voorverkooppunten

Stad Groningen:

– Slijterij De Roemer

– Slijterij Van Erp

– Mitra Overwinningsplein

– Mitra Paddepoel

– Slijterij Groningen Vismarkt

– Slijterij Groningen Beren

– Slijterij Groningen Meeuwerderweg

– Just In Beer

– VVV Grote Markt

Provincie Groningen:

– Appingedam: Gall & Gall

– Haren: Mitra Wijnalda

Overige steden:

– Assen: Mitra Nobellaan

– Assen: Mitra Kleuvenstee

– Zwolle: Stanislaus Brewsskovitch

– Leeuwarden: Drankenspeciaalzaak Jelle

 

Tevens zijn kaarten voor het bierdiner, de masterclasses en alle sessies ook verkrijgbaar bij de Primera.