Woensdag 3, donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019
Woensdag 3, donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019

Prachtige locatie

 

Ook dit jaar zal het Bierfestival Groningen weer plaatsvinden in de prachtige Martinikerk. Het Bierfestival vindt plaats op 3, 4, 5 en 6 april 2019.

Bierdiner

 

Op woensdag 3 april 2019 zal het Bierdiner weer plaatsvinden. Houd de site in de gaten voor meer informatie.

Wedstrijden

Ook dit jaar zullen er verschillende wedstrijden plaatsvinden. Waaronder brouwwedstrijden en de bier- en spijswedstrijd.

Bier- en spijswedstrijd

Er wordt steeds meer gedaan met bier- en spijscombinaties. Bier bevat immers alle basissmaken die ook in eten voorkomen. Bier heeft een veel grotere bandbreedte dan wijn als het om smaak gaat. Dat biedt kansen voor restaurants en eetcafés. Er bestaan al eeuwen vele prachtige gerechten in combinatie met bier, echter zijn er nog tal van andere combinaties op te noemen die creatieve geesten kunnen bedenken.

Tijdens Bierfestival Groningen zullen weer diverse hapjes worden aangeboden door verschillende restaurants. Zo kunnen bezoekers een aantal combinaties tussen bier en spijs proeven. Daarnaast wordt er voor de achtste keer een bier- en spijswedstrijd georganiseerd op zaterdag 6 april. Net als voorgaande jaren zullen verschillende horecabedrijven uit heel Nederland de kans krijgen om de lekkerste en meest verrassende bier- & spijscombinatie te presenteren aan een ervaren jury. Aanmelden voor de bier- & spijswedstrijd kan nu via info@bierfestivalgroningen.nl. Wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Deelname bedraagt 25 euro per restaurant.

Brouwwedstrijden

Tijdens de negende editie van Bierfestival Groningen dagen wij amateurbrouwers uit om de lekkerste Brut India Pale Ale te brouwen. Een Brut India Pale Ale is een hoppig, niet zo bitter, droog, licht geel tot goud kleurig biertype dat zijn oorsprong vond in San Fransisco, USA. Denk jij dat je het beste recept hebt en de smaakvolste Brut India Pale Ale kan brouwen? Geef je dan nu op door een mail te sturen naar info@bierfestivalgroningen.nl. De winnaar van de wedstrijd wordt op zaterdag 6 april bekend gemaakt tijdens Bierfestival Groningen 2019. De winnaar van de wedstrijd zal zijn bier commercieel gaan brouwen en deze wordt landelijk verkocht bij de Mitra Slijterijen!

Voorverkooppunten

De volgende locaties zijn voorverkooppunten voor Bierfestival Groningen 2019:

De Roemer Groningen
Drankenspeciaalzaak Jelle Leeuwarden
Gall & Gall Appingedam
Just In Beer Groningen
Mitra Haren
Mitra Marsdijk 
Mitra Nobellaan 
Mitra Overwinningsplein
Mitra Zonnelaan
Van Erp Groningen
VVV Groningen

Tevens zijn kaarten voor alle sessies ook verkrijgbaar bij de Primera.