Woensdag 15, donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 april 2020
Woensdag 15, donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 april 2020

Prachtige locatie

 

Ook dit jaar zal het Bierfestival Groningen weer plaatsvinden in de prachtige Martinikerk. Het Bierfestival vindt plaats op 15, 16, 17 en 18 april 2020.

Bierdiner

 

Op woensdag 15 april 2020 zal het Bierdiner weer plaatsvinden. Houd de site in de gaten voor meer informatie.

Wedstrijden

Ook dit jaar zullen er verschillende wedstrijden plaatsvinden. Waaronder brouwwedstrijden en de bier- en spijswedstrijd.

Bier- en spijswedstrijd

Er wordt steeds meer gedaan met bier- en spijscombinaties. Bier bevat immers alle basissmaken die ook in eten voorkomen. Bier heeft een veel grotere bandbreedte dan wijn als het om smaak gaat. Dat biedt kansen voor restaurants en eetcafés. Er bestaan al eeuwen vele prachtige gerechten in combinatie met bier, echter zijn er nog tal van andere combinaties op te noemen die creatieve geesten kunnen bedenken.

Tijdens Bierfestival Groningen zullen weer diverse hapjes worden aangeboden door verschillende restaurants. Zo kunnen bezoekers een aantal combinaties tussen bier en spijs proeven. Daarnaast wordt er voor de achtste keer een bier- en spijswedstrijd georganiseerd op zaterdag 6 april. Net als voorgaande jaren kregen verschillende horecabedrijven uit heel Nederland de kans kom de lekkerste en meest verrassende bier- & spijscombinatie te presenteren aan een ervaren jury. De top drie van editie 2019 ziet er als volgt uit:

 

 1. Progress Events: Jurjen Verver & Belzer Rietveld 
 2. Tapasco: Sharifa Warrington
 3. Het Prinsenhof: Marodi Kloezen

Brouwwedstrijden

Tijdens de negende editie van Bierfestival Groningen dagen wij amateurbrouwers en professionele brouwers uit om de lekkerste Brut India Pale Ale te brouwen. Een Brut India Pale Ale is een hoppig, niet zo bitter, droog, licht geel tot goud kleurig biertype dat zijn oorsprong vond in San Fransisco, USA. Denk jij dat je het beste recept hebt en de smaakvolste Brut India Pale Ale kan brouwen? Geef je dan nu op door een mail te sturen naar info@bierfestivalgroningen.nl. Ook kunnen professionele brouwers meedoen met hun lekkerste Tripel recept. De winnaars van de wedstrijden wordt op zaterdag 6 april bekend gemaakt tijdens Bierfestival Groningen 2019. De winnaar van de amateurbrouwwedstrijd zal zijn bier commercieel gaan brouwen en deze wordt landelijk verkocht bij de Mitra Slijterijen!

De winnaars van de brouwwedstrijden van editie 2019 zijn geworden:

Amateurbrouwwedstrijd Brut IPA 

 1. Anton Hoogland
 2. Jaap Broekhuizen

Professionele brouwwedstrijd Brut IPA 

 1. Van de Streek Bier – Zero Gravity 
 2. Lux Brewery – Lux Brut IPA #1
 3. Jopen – Blame It On The Monks

Professionele brouwwedstrijd Tripel 

 

 1. Brouwerij Maallust – Zware Jongen
 2. De Gulzige Gans – Waggel
 3. Brouwerij Breugem – Seanse Tripel

Voorverkooppunten

De volgende locaties zijn voorverkooppunten voor Bierfestival Groningen 2019:

De Roemer Groningen
Drankenspeciaalzaak Jelle Leeuwarden
Gall & Gall Appingedam
Just In Beer Groningen
Mitra Haren
Mitra Marsdijk 
Mitra Nobellaan 
Mitra Overwinningsplein
Mitra Zonnelaan
Van Erp Groningen
VVV Groningen

Tevens zijn kaarten voor alle sessies ook verkrijgbaar bij de Primera.